Meillä on ollut Suomenlampaita nyt kaksi vuotta. Tänä syksynä myimme ensimmäistä kertaa suoramyynnillä lihaa asiakkaille, jotka eivät kaikki olleet sukulaisia tai tuttavia! Markkinointi meni ihan puskaradiolla eikä vaatinut kuin muutaman sähköpostin lähettämistä. Ruhoja tuli myyntiin 17 kpl ja kaikki varattiin samantien. Ihmiset ovat selvästikin kiinnostuneita ostamaan suoraan tilalta, varsinkin jos kyse on tuttavasta tai tuttavan tuttavasta. Sain paljon palautetta nimenomaan juuri tästä: että on hienoa ostaa lampaanlihaa, kun tietää, mistä se on peräisin ja että eläimellä on ollut hyvä elämä. Silloin ruokaa voi nauttia hyvällä omallatunnolla!
Näyttää siis siltä, että ainakin osa ihmisistä on kiinnostunut ruuan alkuperästä ja tuotantotavoista. Lähellä, eetisesti ja ympäristöystävällisesti tuotetusta ruuasta ollaan myös valmiita maksamaan tuottajalle parempi korvaus.
Meillä on tällä hetkellä 15 uuhta, joten tuotanto on pienimuotoista ja sellaisena varmasti pysyy. Siksi emme ensi vuonnakaan luultavasti pysty vastaamaan kysyntään omalla tuotannollamme. No, onneksi lähialueella on muitakin lammastiloja, ettei kenenkään tarvitse tyhjin vatsoin jäädä! Me lampurit olemme aika hyvin verkostoituneita ja välitämme toisillemme mielellään asiakkaita, jos itsellä ei ole mitä myydä. Tällaisen yhteistyön ja verkostoitumisen "hedelmänä" syntyi myös eläinlääkärien Eero ja Johanna Rautiaisen Lammasmaailma oy, jonka tarkoituksena on vastata lisääntyvään kotimaiseen lampaanlihan kysyntään ja kehittää kotimaista lammastuotantoa yhdessä lampurien kanssa! Minäkin olen mukana, eli minut löytää nykyisin Tampereen kauppahallin Lammasmaailmasta joka tiistai ja perjantai. Myymme kaikkea hyvää, mitä lampaasta saa: lihaa, taljoja, villoja, lankoja, käsitöitä, mahtavia huovutustöitä jne. Lammasmaailmalla on nettisivut, www.lammasmaailma.fi ja yritys löytyy myös facebookista. Käykää tutustumassa!
Suosittelen Lammasmaailmaa ihan sydämestäni, koska lampurina minulle on tärkeää edistää Suomalaista lammastuotantoa, jotta teidän ihmisten olisi entistä helpompi saada aitoja, kotimaisia raaka-aineita niin ruokapöytään kuin lämmikkeeksi talven pakkasiin!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti